Het (niet zo) geheim van slim snacken

August 21, 2023,

Charys Gibbs

Laten we eerlijk zijn, ‘snacken’ heeft vaak een negatieve bijklank en wordt soms geassocieerd met ongezond eten en het consumeren van lege calorieën. Maar wist je dat snacken in feite een fantastisch hulpmiddel kan zijn om je doelen op het gebied van gezondheid en welzijn te bereiken?

Door slimmere snackkeuzes te maken kun je je eetlust tussen de maaltijden door onder controle houden en ervoor zorgen dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft.

Maar wat is slim snacken precies, horen we je vragen, en hoe kun je het gemakkelijk in je routine implementeren? Dit is alles wat je moet weten…

Vermijd ongezond snacken

Ongezond snacken heeft niet altijd betrekking op het soort voedsel dat we consumeren, het kan ook betrekking hebben op hoe we het consumeren – wat niet altijd even gemakkelijk te herkennen is. Snacken is hier een goed voorbeeld van en kan je gezondheidsdoelen in de weg staan.

Als je aan een groot project werkt, heb je dan een pak noten of gedroogd fruit bij de hand? Of misschien pak je een handje chips of snoep terwijl je wacht tot de waterkoker kookt? Dit kan extra calorieën aan je dag toevoegen op een manier die gemakkelijk onopgemerkt en ongetraceerd kan blijven. Ongedacht snacken kan er ook zo uitzien:

 • Knabbelen op voedsel zonder rekening te houden met je portiegrootte
 • Snacken op momenten dat je niet echt honger hebt
 • Snacken terwijl je voor een scherm zit of terwijl je je op iets anders concentreert
 • Smaakproeven tijdens het bereiden van een maaltijd

Te veel calorieën uit welke bron dan ook kan je vooruitgang in het bereiken van je doelen vertragen of zelfs stopzetten. Probeer bewuster om te gaan met dit soort tussendoortjes en we weten zeker dat je resultaten zult zien!

Creëer gezonde snackgewoonten

Het belangrijkste verschil tussen onbedacht en gezond snacken is dat gezond snacken strategisch en bewust is.

Een paar manieren om gezonde snacks in te bouwen:

 •  Maak snacks klaar met een geschikte portiegrootte, meestal 100 tot 200 calorieën
 • Plan snacks op een strategisch moment van de dag, zoals halverwege de ochtend of na de training, om de eetlust te reguleren en energie te stimuleren op momenten dat je verwacht een opkikker nodig te hebben.
 • Plan en bereid je snacks van tevoren voor, voordat je keuzes in een minder gezonde richting kunnen worden beïnvloed door een uit de hand gelopen eetlust

Dit kunnen…

 • Plantaardige IsaLean® Eiwitbar in de smaak Chocolate Fudge Brownie – want wat je doelen op het gebied van gezondheid en welzijn ook zijn, er is altijd tijd voor chocolade.
 • Wortelsticks & hummus – een geweldige bron van oplosbare vezels om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en eiwitten om je een vol gevoel te geven.
  TOP TIP: Schil je wortels niet! Het meeste goede zit namelijk aan de buitenkant. Gewoon even wassen en je kunt aan de slag.
 • Snack Bites Cinnamon Roll smaak – perfect voor een zoete traktatie halverwege de middag en slechts 110 calorieën, je caloriedoelen gemakkelijk halen.

Beperk jezelf niet

Het is geen geheim dat wanneer je snacks probeert te schrappen waarvan je denkt dat je ze ‘niet’ zou moeten eten, dit kan leiden tot een eetbui, waardoor je vooruitgang achteruitgaat en je resultaten belemmerd worden. Hier bij Isagenix vinden we het belangrijk om een beetje te hebben van waar je van houdt, vandaar dat we zowel zoete als hartige snackopties aanbieden.

TOP TIP: Heb je trek? Probeer een uitgebalanceerd snackbordje te maken met één verse snack (denk aan fruit of groenten), één proteïne (misschien je favoriete proteïne yoghurt of een heerlijke Snack Bite) en één kleine traktatie. Streef naar niet meer dan 200 calorieën per bord en je zult een voldaan gevoel overhouden tot je volgende maaltijd.

Vertrouw op onze oplossingen (je zult er geen spijt van krijgen!)

We weten dat niet alles hetzelfde is als het gaat om gezond snacken, daarom bieden we handige, heerlijke snackoplossingen voor elke smaak en elk welzijnsdoel. Voor een calorie-gecontroleerde zoete traktatie hebben we Snack Bites. Als je van een hartige, caloriebeperkte snack houdt, is er Harvest Thins of voor een zoete eiwitrijke snack voor na het sporten hebben we de Plant Based IsaLean Protein Bar. De vraag is, welke kies jij?

Share This Story, Choose Your Platform!