Adaptogen Elixir™: Opsplitsing van de ingrediënten

May 11, 2023,

Megan Close

Moeder natuur heeft veel middelen verschaft om de effecten van stress te overwinnen, en met Adaptogen Elixir™ haal je er het beste uit.

Adaptogen Thee Mengsel 

Om je lichaam te helpen de effecten van stress te bestrijden en een innerlijke balans te vinden, combineert Adaptogen Elixir™ de altijd populaire kombucha met adaptogenen zoals astragalus, schisandra en rhodiola. Deze woorden roepen misschien nog niet meteen visioenen op van oceaangolven en een zen-leven, maar zodra we je voorstellen, zul je dagdromen over deze adaptogenen.

Kombucha zwarte thee (Camellia sinensis) blad: Gemaakt door zwarte theebladeren te fermenteren met suiker en een Symbiotische Cultuur van Bacteriën en Gist, kortweg SCOBY, kombucha dateert van duizenden jaren terug. Het blijft wereldwijd bekendheid krijgen vanwege zijn reeks gezondheidsvoordelen (1).

Astragalus (Astragalus membranaceus) wortel extract: Inheems in China, wordt astragalus traditioneel al duizenden jaren gebruikt als een adaptogeen om energie en weerstand tegen stress te helpen verhogen (2). Astragalus membranaceus krijgt steeds meer belangstelling in het onderzoek vanwege zijn cardioprotectieve, immuungezonde en levensverlengende effecten (3-5).

Eleuthero (Eleutherococcus senticosus) wortelextract: eleuthero is een kleine, houtachtige struik afkomstig uit in Noordoost-Azië en wordt in China al meer dan 2000 jaar gebruikt als natuurlijk middel tegen vermoeidheid. Recente studies hebben ook aangetoond dat eleutherowortel kan helpen om mentale en fysieke prestaties onder stressvolle omstandigheden te handhaven door een betere focus en cognitieve functie (6).

Schizandra (Schisandra chinensis) fruitextract: Bekend als de “vijf smaakbessen” omdat ze alle vijf de primaire smaken bevatten: zoet, zout, zuur, scherp en bitter. De schizandrabes groeit als onderdeel van een houtachtige wijnstok afkomstig uit de bossen van Noord-China en Oost-Rusland. In menselijke studies bleek schizandra de nauwkeurigheid van het werk te verhogen en gevoelens van vermoeidheid en uitputting te verminderen (7).

Rode biet (Beta vulgaris) sap poeder: Een superfood wortelgroente rijk aan voedingsstoffen en betalaïne, een natuurlijk dieprood pigment dat veel planten hun heldere kleur geeft.

Rhodiola (Rhodiola rosea) wortel extract: Een plant die inheems is in de koudste gebieden van de wereld, wordt al eeuwenlang gebruikt als kruidengeneesmiddel in Rusland en Scandinavië om het fysieke uithoudingsvermogen te verhogen en het energieniveau te verbeteren. In klinisch onderzoek is aangetoond dat Rhodiola helpt de weerstand van lichaam en geest tegen stress te versterken (7).

Ashwagandha (Withania somnifera) wortel extract: Een oud Ayurvedisch kruid, ashwagandha is een adaptogeen waarvan is aangetoond dat het cognitieve ontspanning bevordert en het lichaam helpt zich aan te passen aan de effecten van fysieke en mentale stress (8-10).

Luxueus heerlijke smaak

Adaptogen Elixir gebruikt slechts een handvol ingrediënten om je smaakpapillen te verleiden met zijn sprankelende fruitige rozenthee smaak, licht gezoet met appel en stevia.

Appelsapconcentraat: Gemaakt van gefilterd appelsap, heeft appelsapconcentraat een milde smaak en kleur, waardoor het ideaal is voor natuurlijke zoetheid en fruitige smaakverbetering.

Natuurlijke aroma’s: Natuurlijke aroma’s” is een gereglementeerde term die wordt gebruikt om aroma’s aan te duiden die worden gemaakt met uitsluitend in de natuur voorkomende bestanddelen. Ze zijn over het algemeen gemaakt van essentiële oliën, essences of extracten, vruchtensappen en kruiden. De natuurlijke smaken van Adaptogen Elixir omvatten lychee fruit en een subtiele essentie van roos.

Paars wortel- en citroensapconcentraat: Anthocyaninerijk paars wortelsap gemengd met wrang citroensap zorgt voor complexiteit in de smaak van Adaptogen Elixir, terwijl het ook een mooie rijke bessenkleur geeft.

Stevia (Stevia rebaudiana) bladextract: Een Zuid-Amerikaans kruid dat van nature zoeter is dan suiker en geen calorieën bevat.

Citroenzuur: Citroenzuur, van nature aanwezig in citrusvruchten, verlaagt de pH om de versheid te behouden.

Kwaliteit zonder compromissen

Adaptogen Elixir™ is wetenschappelijk samengesteld met het oog op vrede en onze planeet.  Oude adaptogenen en superfood ingrediënten worden zorgvuldig gemengd en geleverd in 100% recyclebare glazen flessen. Isagenix volgt een compromisloos kwaliteitsbeleid dat ervoor zorgt dat elk product dat je ontvangt voldoet aan de hoogste productie- en kwaliteitsnormen. Leun achterover en nip aan je stress met de harmoniserende mix van plantaardige ingrediënten van Adaptogen Elixir die je zullen helpen minder te stressen.

Referenties

  1. Villarreal-Soto SA, Beaufort S, Bouajila J, et. al. Het begrijpen van Kombucha thee fermentatie: A Review. J Food Sci. 2018 Mar;83(3):580-588.
  2. Health Canada. ASTRAGALUS – ASTRAGALUS MEMBRANACEUS monografie. Natural Health Products Ingredients Database, 25 feb 2019. http://webprod.hc-sc.gc.ca/nhpid-bdipsn/atReq.do?atid=astragalus.astragale&lang=eng. Opgehaald: 25 mei 2021.
  3. Harley CB, Liu W, Blasco M, et. al. Een natuurlijk product telomerase activator als onderdeel van een gezondheidsonderhoudsprogramma. Rejuvenation Res. 2011 Feb;14(1):45-56.
  4. Wang P, Zhang Z, Sun Y, et. al. De twee isomeren van HDTIC-verbindingen uit Astragali Radix vertragen de telomeerverkorting via het afzwakken van oxidatieve stress en het vergroten van het DNA-herstelvermogen in menselijke foetale long diploïde fibroblastcellen. DNA Cell Biol. 2010 Jan;29(1):33-9.
  5. Matkovic Z, Zivkovic V, Korica M, et. al. Werkzaamheid en veiligheid van Astragalus membranaceus bij de behandeling van patiënten met seizoensgebonden allergische rhinitis. Phytother Res. 2010 Feb;24(2):175-81.
  6. Kuo J, Chen KW, Cheng IS, et. al. The effect of eight weeks of supplementation with Eleutherococcus senticosus on endurance capacity and metabolism in human. Chin J Physiol 2010;53:105-11.
  7. Aslanyan G, Amroyan E, Gabrielyan E, et. al. Dubbelblind, placebogecontroleerd, gerandomiseerd onderzoek naar de effecten van ADAPT-232 in één dosis op cognitieve functies. Phytomedicine. 2010 Jun;17(7):494-9.
  8. Choudhary D, Bhattacharyya S, Bose S. Efficacy and Safety of Ashwagandha (Withania somnifera (L.) Dunal) Root Extract in Improving Memory and Cognitive Functions. J Diet Suppl. 2017 Nov 2;14(6):599-612.
  9. Wankhede S, Langade D, Joshi K, et al. Examining the effect of Withania somnifera supplementation on muscle strength and recovery: a randomized controlled trial. J Int Soc Sports Nutr. 2015 Nov 25;12:43.
  10. Chandrasekhar K, Kapoor J, Anishetty S. A prospective, randomized double-blind, placebo-controlled study of safety and efficacy of a high-concentration full-spectrum extract of ashwagandha root in reducing stress and anxiety in adults. Indian J Psychol Med. 2012 Jul;34(3):255-62.

 

Share This Story, Choose Your Platform!