Wat kun je wel en niet doen op Facebook

November 6, 2017,

Rebecca Haresign

Facebook kan een krachtig middel zijn om jouw bedrijf en netwerk voor Isagenix op te bouwen. Elke maand zijn op Facebook ruim een miljard actieve gebruikers, waarvan sommigen potentiële en/of toekomstige klanten zijn. In dit artikel geven we een aantal tips voor succes met het zakelijk gebruik van Facebook.

Wat kan wel en wat kan niet op Facebook

Actief zijn op Facebook kan een geweldige manier zijn om je persoonlijke Isagenix-merk bij mensen onder de aandacht te brengen. Het is ook een mooie manier om geloofwaardig over te komen! Laat je fans en volgers zien dat je iemand bent op wie ze kunnen bouwen en vertrouwen.

Houd altijd in gedachten dat Facebook een hulpmiddel is voor het opbouwen en onderhouden van sociale relaties. Het gaat om delen en verbinden met mensen op een zinvolle en inspirerende manier. Te veel delen kan het tegenovergestelde effect geven! Hieronder staan wat tips om jouw berichten zo waardevol mogelijk te maken.

DOEN:

 1. Vraag vooraf aan jezelf: voor je een bericht plaatst, vraag aan jezelf ‘zou ik dit willen zien?’ Houd altijd rekening met de persoonlijkheid, behoeften en wensen van je publiek.
 2. Laat zien, zeg niets: deel interessante en kwalitatief goede beelden en video’s die jouw verhaal vertellen.
 3. Laat je persoonlijkheid stralen: wees jezelf en gebruik gewone taal, zo maak je het gemakkelijk om aan gesprekken deel te nemen.
 4. Wees een sociale vlinder: tag vrienden, stel vragen en reageer op berichten van vrienden. Reageer snel op opmerkingen en vragen die je krijgt, zowel positieve als negatieve.
 5. Controleer. En controleer nog een keer: neem voor je een bericht plaatst tijd om een bericht na te lezen en fouten te corrigeren. Lees de documentatie betreffende de Isagenix lidmaatschapsregels en gedragscode over wat je wel en niet online kunt plaatsen.

NIET DOEN:

 1. Smeken om opmerkingen: vraag niet om reacties en ‘likes’. Je wilt dat mensen weten dat je helemaal jezelf bent! Deel interessante content om betrokkenheid te bevorderen.
 2. Lange berichten plaatsen: houd het kort en krachtig! Wees direct, dat nodigt uit tot verder lezen.
 3. Schaamteloze zelfpromotie: een eenvoudige manier om volgers kwijt te raken! Het is leuk om een product van de producten te zijn, maar als je in sociale media een wandelende reclamezuil bent voor jouw zakelijke belangen in Isagenix, zullen lezers van je berichten niet meer denken dat je 100% eerlijk bent. Wees enthousiast, maar ook oprecht.
 4. Spammen met nieuwsfeeds: let erop dat je niet te vaak te veel plaatst. Een goede vuistregel is 1 – 4 – 10. Dit staat voor dat je elk ‘sterk’ bericht over de producten of zakelijke mogelijkheden weer in evenwicht brengt met ongeveer vier berichten die minder zakelijk zijn en 10 berichten die niets te maken hebben met Isagenix.

Aan de slag op Facebook

 1. Registreer! Ga naar Facebook.com en vul het registratieformulier in aan de rechterkant van de pagina. Omdat het om JOUW bedrijf gaat, raden we je aan je eigen naam te gebruiken. Dat maakt het ook authentieker en is een menselijkere verbinding met je publiek. Zoals staat vermeld in de UK Isagenix Policies & Procedures, gebruik je niet de naam Isagenix of een ander handelsmerk van Isagenix in een profiel op sociale media of een groepsnaam. Ook plaats je in sociale media geen reclamecampagnes gericht op Europese burgers.
 2. Vul je profiel in: Als je bent geregistreerd, word je doorgestuurd naar de profielpagina op Facebook om je profiel af te maken en krijg je de kans om informatie over jezelf en je interesses in te vullen. Dit is eigenlijk een representatie van jouw merk: wat maakt jou tot wie je bent. Dus deel zo veel (of zo weinig) als je wilt. Denk na over wat je hier vermeldt en welk beeld je jouw publiek wilt geven.
 3. Plaats een profielfoto en een omslagfoto op Facebook: De profielfoto is de afbeelding die jouw vrienden overal op Facebook naast jouw naam zien staan, dus kies er één die je mooi vindt en die goed lijkt. Als je een familiemens bent, kies je een familiefoto. Als je een fitnessfanaat bent, kun je kiezen voor een finishfoto van je eerste uitgelopen 5 kilometer, of marathon. Als je een sociaal mens bent, plaats je een gezellige foto je met vrienden. Vergeet niet dat dit JOUW profiel is en niet van Isagenix. Gebruik dus NIET een afbeelding van Isagenix, een productfoto of logo als of in jouw profielfoto.
 4. Privacyinstellingen: In het gedeelte ‘Privacyinstellingen en –functies’ kun je kiezen en beheren welke berichten en informatie je wel en niet wilt delen. Als het jouw bedoeling is om slechts één profiel op Facebook te hebben voor zowel persoonlijk als je merk, wil je misschien niet al je berichten openbaar maken. Houd altijd het imago van jouw merk in gedachten en zorg dat jouw berichten jou positief belichten. Wil je elk bericht met iedereen delen, alleen met bepaalde vrienden (maak een aangepaste lijst), of met een bepaalde belangengroep?
 5. Plaats content: Berichten plaatsen is eenvoudig en je kunt dit direct van je nieuwsfeed of je profielpagina doen. Let er echter wel op dat je niet overdrijft! Wanneer je jouw vrienden en familie ‘spamt’ met te veel berichten over Isagenix, zullen ze je waarschijnlijk ‘ontvrienden’ of ‘verbergen’ van hun feeds en dit betekent dat ze jouw berichten niet meer zien. Plaats interessante berichten over je leven, deel jouw verhaal en de mensen komen naar jou toe!
  • Typ wat je wilt zeggen in het vak ‘Bericht opstellen’.
  • Als je wilt kun je ook een foto of video plaatsen, maar zorg dat die onderhoudend is en van goede kwaliteit.
  • Tag een vriend. Daarmee bereik je jouw vrienden en wordt je bericht vaker gelezen.
  • Spellingcontrole: zorg dat de spelling en grammatica foutloos zijn. En dat je bericht leesbaar is.
  • Klik op ‘Plaatsen’!
 6. Betrek vrienden en volgers: Berichten plaatsen is geen eenrichtingsverkeer. Je krijgt en behoudt vrienden en volgers met het delen van informatie, meningen, ideeën en gedachten die relevant, interessant, inspirerend en/of onderhoudend zijn. Zorg voor interactie met anderen door hun berichten te ‘liken’ en te delen en opmerkingen te plaatsen. Vind gelijkgestemde mensen! Vergeet ook niet om Isagenix op Facebook te bevrienden en te ‘liken’!
 7. Bouw je netwerk op: Met Facebook is het gemakkelijk om je netwerk van vrienden op te bouwen. Een eenvoudige manier is via de knop ‘Vrienden zoeken’ op zoek te gaan naar mensen die je kent. Denk hierbij aan vrienden van school, universiteit, sportschool, sportvereniging of je werk. Als je eenmaal bent begonnen, is het zo gemakkelijk!

 

Share This Story, Choose Your Platform!