Wat is eiwitstimulatie?

July 5, 2019,

isagenix

IsaLean Bar

Een van de meest gestelde vragen bij het aanpassen van uw dieet is normaal gesproken wat u dient te eten en wanneer. Eiwitstimulatie is een eenvoudige oplossing hiervoor, en het beste is dat het eenvoudig is op te nemen en niet beperkend is.

Eiwitstimulatie is de wetenschappelijk bewezen combinatie van het eten van gezond, mager eiwitrijk voedsel op het juiste moment van de dag om gezondheid en prestatie te optimaliseren.

In het kort betekent eiwitstimulatie dat u 20-40 gram eiwit op regelmatige intervallen gedurende de dag consumeert – niet alleen bij het ontbijt, lunch of avondeten. Alhoewel dit eenvoudig klinkt, eten we normaal gesproken koolhydraatrijke maaltijden als ontbijt en lunch, en nemen dan een grote portie eiwitrijk voedsel op in ons avondmaal, dus is onze eiwit-inname over de dag heen niet erg gebalanceerd. Maar het goede nieuws is dat met slechts een paar kleine aanpassingen aan wat we eten en wanneer we het eten, het eenvoudig is om eiwitstimulatie onderdeel te maken van uw routine en hier voordeel uit te halen.

Wat zijn de voordelen van eiwitstimulatie?

Het consumeren van eiwit gedurende de dag in een hoeveelheid die uw lichaam efficiënt kan gebruiken helpt eiwitsynthese in de spieren te stimuleren, stimuleert uw metabolisme, en het belangrijkste , houdt u verzadigd, wat helpt om uw eetlust onder controle te houden (1-5).

Onderzoek suggereert ook dat eiwitstimulatie energieverbruik en lichaamssamenstelling verbetert met minder caloriebeperking, aangezien eiwitrijke maaltijden bekend staan om een groter thermisch effect te hebben dan koolhydraatrijke maaltijden, hetgeen betekent dat er meer energie nodig is om de eiwitrijke maaltijden te verteren, absorberen en metaboliseren (6, 7).

Dus ongeacht uw doelstellingen kunnen we allemaal profiteren van eiwitstimulatie, of het nu is om ons een verzadigd gevoel te geven gedurende de dag, of om ons te helpen spiermassa op te bouwen en te herstellen van onze workouts.

Hoe kan ik eiwitstimulatie in mijn programma opnemen?

Het is aanbevolen vier tot zes maaltijden of snacks per dag te eten, en alhoewel de maaltijden niet allemaal hetzelfde volume hoeven te hebben, dient ieder wel 20-40 gram eiwit te verstrekken. Isagenix-producten maken het eenvoudig om giswerk weg te voorkomen bij eiwitstimulatie en bieden handige oplossingen voor onze drukke levens. Opties als IsaLean Shake, IsaLean Bar en IsaPro zijn ontwikkeld om de juiste hoeveelheid hoogwaardige eiwit te bieden om onze doelstellingen te ondersteunen, en ze zijn allemaal heel eenvoudig te bereiden en consumeren, zelf wanneer u onderweg bent. Er is ook een hele reeks aan andere gezonde voedingsmiddelen, zoals geroosterde kikkererwten, gekookte eieren, ongezouten noten en zaden, of Griekse Yoghurt met notenboter.

Hier zijn de grondbeginselen van hoe eiwitstimulatie voor u werkt:

  • Consumeer >1,4 gram eiwit per kilogram per dag.
  • Verspreid eiwit over vier tot zes maaltijden en snacks gedurende de dag.
  • Consumeer ongeveer 20-30 gram eiwit, of 25-35 procent van uw totale eiwit-inname per maaltijd.

 

Referenties
1. Ives SJ, Norton C, Miller V, Minicucci O, Robinson J, O’Brien G, Escudero D, Paul M, Sheridan C, Curran K, Rose K, Robinson N, He F & Arciero PJ. Multi-modale oefentraining en eiwitstimulatie verbeteren fysieke prestatieaanpassingen onafhankelijk van groeihormoon en BDNF, maar afhankelijk van IGF-1 in getrainde mannen. Growth Horm IGF Res. 2016 Oct 24. doi: 1016/j.ghir.2016.10.002
2. Arciero PJ, Edmonds R, He F, Ward E, Gumpricht E, Mohr A, Ormsbee MJ & Astrup A. Eiwitstimulerende Calorische Beperking Verbetert Lichaamssamenstelling. Evenzo in Obese Mannen en Vrouwen bij Gewichtsverlies en ondersteunt de werkzaamheid bij Langdurig Gewichtsonderhoud. Nutrients 2016, 8(8), 476.
3. Krieger JW, Sitren HS, Daniels MJ & Langkamp-Henken B. Effecten van variatie in eiwit- en koolhydraatinname op lichaamsgewicht en -samenstelling gedurende energiebeperking: een meta-regressie. Am J Clin Nutr. 2006 Feb; 83(2):260-74.
4. Crovetti R, Porrini M, Santangelo A & Testolin G. De invloed van het thermisch effect van Voeding op verzadigdheid. Eur J Clin Nutr. 1998 Jul; 52(7):482-8.
5. Phillips SM. Een kort overzicht van kritieke processen in door inspanning geïnduceerde spierhypertrofie. Sports Med. 2014 May; 44 Suppl 1:S71-7.
6. Arciero PJ, Ives SJ, Norton C, Escudero D, Minicucci O, O’Brien G, Paul M, Ormsbee MJ, Miller V, Sheridan C, He F. Eiwitstimulatie en multi-component oefentraining verbeteren fysieke prestatie-uitkomsten bij getrainde vrouwen: PRISE 3 study. Nutrients 2016, 8(6), 332; doi:3390/nu8060332
7. Skidmore P. Inname van macronutriënten en hun rol in obesitas Nutr Bull 2007;32(suppl 1):4-13.
8. Arciero PJ, Gentile CL, Martin-Pressman R, Ormsbee MJ, Everett M, Zwicky L & Steele CA. Increased dietary protein and combined high intensity aerobic and resistance exercise improves body fat distribution and cardiovascular risk factors. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2006 Aug; 16(4):373-92.

Share This Story, Choose Your Platform!