Vragen over Detoxdag? We hebben antwoorden voor je!

March 20, 2018,

Rebecca Haresign

Een van de meest unieke componenten van een 30-daags systeem voor gewichtsverlies van Isagenix is periodiek vasten op Detoxdagen*.

Detoxdagen zijn niet ingewikkeld, maar voor de meeste mensen wijken deze dagen totaal af van hun normale dagen, wat tot veel vragen leidt. Hier volgen enkele van de meest gestelde vragen over Detoxdagen, en de antwoorden.

Wat is Nourish for LifeTM?

Nourish for LifeTM is een natuurlijke drinkmix met bessensmaak bestaande uit een mengsel van vitaminen B, kruiden en plantaardige ingrediënten, bedoeld om je lichaamsfuncties te ondersteunen≠. Ingrediënten in Nourish for Life ondersteunen de vermindering van vermoeidheid en uitputting, en dragen bij aan een normale stofwisseling∆†. Door gedurende een Detoxdag Nourish for Life te nemen, voorzie je jouw lichaam regelmatig van deze essentiële voedingsstoffen.

Wat is een Detoxdag?

Een Detoxdag van Isagenix is een vorm van door voedingsstoffen ondersteund periodiek vasten. De term periodiek vasten wordt gebruikt voor een eetpatroon waarbij regelmatig normale voedingsmiddelen en maaltijden worden weggelaten, meestal één of twee dagen per week of per maand. Steeds meer onderzoeken ondersteunen de voordelen van deze levensstijl voor gewichtsverlies, gewichtsbeheersing en algehele gezondheid (1-3).

Isagenix bouwt verder op de wetenschap achter het periodiek vasten door ondersteuning met voedingsstoffen via Nourish for Life en andere hulpmiddelen voor je Detoxdag, zoals Isagenix SnacksTM en IsaDelightTM chocolade die je een gevuld en alert gevoel geven, terwijl het aantal calorieën laag blijft.

Moet ik één of twee dagen detoxen? En hoe zit het met dagelijks detoxen?

Detoxen met voedingsmiddelen via Isagenix is flexibel en kan in vele levensstijldoelen worden toegepast. Je kunt kiezen om één of twee Detoxdagen per week te doen. Voor wie Detoxdagen nieuw zijn, is het beter om met één dag te beginnen, maar je hebt ook de optie om maximaal twee opeenvolgende dagen per week te detoxen. Voor beide schema’s geldt dat je maximaal vier dagen per maand mag detoxen.

Als je niet er niet klaar voor bent om een Detoxdag te volbrengen, kun je ervoor kiezen om geleidelijk te gaan detoxen door een korte ‘mini-detox’ van 12-16 uur te proberen en zo je zelfvertrouwen op te bouwen. Probeer verschillende patronen uit om te zien wat het best werkt bij jou. Maar we raden aan te beginnen met het volgen van de richtlijnen in de systeemgids voor gewichtsbeheersing.

Dagelijks detoxen is een geweldige optie voor wie geen hele Detoxdag wil afmaken, maar toch de voedingsvoordelen wil krijgen van de essentiële voedingsstoffen in Nourish for Life. De richtlijn voor dagelijks detoxen is de ochtend te beginnen met het drinken van één portie Nourish for Life. Maar je kunt Nourish for Life op elk gewenst tijdstip nemen.

Door voedingsstoffen ondersteund vasten met regelmatige Detoxdagen biedt grote voordelen voor je algehele welzijn en helpt je met het bereiken van jouw doelen met betrekking tot je gezondheid en gewichtsverlies. Het concept van Detoxdagen lijkt soms moeilijk uit te leggen, maar onthoud dat Detoxdagen flexibel zijn als je de algemene richtlijnen in gedachten houdt.

Kan ik sporten op een Detoxdag?

Hoewel veel mensen ervoor kiezen om Detoxdagen als rustdagen te gebruiken en geen zware workout te doen, kunnen lichte inspanningen goed zijn. Als je hebt besloten op Detoxdagen workouts te doen, is het belangrijk om de intensiteit in de gaten te houden en altijd langzaam te beginnen. Dit kan ook de perfecte gelegenheid zijn om iets nieuws te proberen, bijvoorbeeld eens per week een yogales, of wandelen met vrienden. Maar je kunt deze gelegenheid ook aangrijpen om eens goed te stretchen en te werken aan je flexibiliteit.

Als je sport, zorg dan dat je rehydrateert en vervang de elektrolyten met producten als AMPEDTM Hydrate.

 

* Een Detoxdag is een door voedingsstoffen ondersteunde vastendag die de ontgiftingssystemen van je lichaam voedt en verkwikt. Ga voor meer informatie over Detoxdagen naar Isagenix.com.

≠ Vitamine B6 draagt bij aan de normale werking van het zenuwstelsel en de psychologische en immuunsystemen. Riboflavine (B2) draagt bij aan de normale werking van het zenuwstelsel en gezichtsvermogen. Thiamine draagt bij aan de normale werking van het hart- en vaatstelsel.

∆ B-vitaminen [B6, B12 en niacine (B3)] dragen bij aan het verminderen van uitputting en vermoeidheid.

† Vitamine B12 draagt bij aan de normale energieproducerende stofwisseling.

 

Referenties

  1. Klempel MC, Kroeger CM, Bhutani S, Trepanowski JF, Varady KA. Intermittent fasting combined with calorie restriction is effective for weight loss and cardio-protection in obese women. Nutr J. 2012 november 21;11:98.
  2. Harvie MN, Pegington M, Mattson MP, Frystyk J, Dillon B, Evans G, Cuzick J, Jebb SA, Martin B, Cutler RG e.a. The effects of intermittent or continuous energy restriction on weight loss and metabolic disease risk markers: a randomised trial in young overweight women. Int J Obes(Londen) 2011;35:714-27.
  3. Heilbronn LK, Smith SR, Martin CK, Anton SD, Ravussin E. Alternate-day fasting in nonobese subjects: effects on body weight, body composition, and energy metabolism. Am J Clin Nutr. januari 2005;81(1):69-73.

Share This Story, Choose Your Platform!