Uitleg van Plantaardig Eiwit

July 18, 2018,

Rebecca Haresign

Bij Isagenix begrijpen we hoe belangrijk het is dat een plantaardige shake wordt samengesteld met complete hoogwaardige eiwitbronnen. De plantaardige IsaLeanTM Shake Plant-Based is een heerlijke aanwinst voor het productassortiment van Isagenix in Europa. We hebben goed gekeken naar de eiwitten die in dit product worden gebruikt, en de voordelen daarvan.

Plantaardig eiwit

Het eiwit in deze shake is afkomstig van het Phyto-IsaLean ComplexTM. Dit complex bestaat uit een mengsel van eiwit uit ongepelde bruine rijst en isolaat uit erwteneiwit, dat speciaal is gemaakt voor de vorming van een compleet aminozuurprofiel ter ondersteuning van gewichtscontrole en spieropbouw*.

Een van de belangrijkste verschillen tussen dierlijke en plantaardige eiwitbronnen is het aminozuurprofiel. Plantaardige eiwitbronnen bieden meestal niet alle essentiële aminozuren. Deze aminozuren kunnen niet door het lichaam worden aangemaakt en moeten dus uit het voedsel verkregen worden. Maar als deze twee eiwitbronnen worden gecombineerd in een plantaardige IsaLean Shake, krijg je toch al deze essentiële aminozuren binnen.

Het eiwit uit bruine rijst bevat veel van de zwavelhoudende aminozuren cysteïne en methionine, maar weinig lysine. Ons erwteneiwit bevat weinig cysteïne en methionine, maar veel lysine. Terwijl deze plantaardige eiwitbronnen elk los van elkaar niet compleet zijn, biedt een combinatie van deze twee een compleet aminozuurprofiel dat lijkt op een dierlijke eiwitbron (1, 2).

Het mengsel van rijst en erwten is een geschikt alternatief voor wie een eiwitoplossing zoekt die past binnen zijn/haar dieet. Het product bevat geen lactose, een koolhydraat dat van nature voorkomt in zuivel.

Extractie van plantaardig eiwit

Verder worden, als onderdeel van het compromisloze kwaliteitsbeleid, geen chemicaliën (zoals hexaan) gebruikt tijdens het extractieproces van het eiwit uit onbewerkte ingrediënten. Het gebruik van hexaan bij eiwitextractie past niet in de compromisloze kwaliteit van Isagenix.

De productie van het eiwit uit bruine rijst dat wordt gebruikt in de plantaardige IsaLean Shake, vindt plaats op lage temperaturen om de integriteit van het eindproduct te waarborgen.

Het rijsteiwit wordt geëxtraheerd uit meerdere lagen van de ongepelde rijst en niet via het meer gebruikelijke extractieproces waarbij hexaan wordt gebruikt om het eiwit chemisch alleen uit de laag van de rijstkorrel te halen. Bij dit niet-chemische extractieproces wordt gebruikgemaakt van enzymen die een hexaanvrij eiwit produceren.

Ons erwteneiwit wordt via fysieke scheiding geëxtraheerd. De erwten doorlopen een proces van controleren, weken, pletten, scheiden en drogen. Om te zorgen dat je het veiligste en natuurlijkste product krijgt, kent dit proces verschillende fasen van steriliseren en analytisch testen.

Net als bij het extractieproces van het eiwit uit bruine rijst, worden voor de extractie van erwteneiwit geen chemicaliën of hexaan gebruikt. Doordat het proces plaatsvindt op lage temperatuur, wordt het erwteneiwit niet veranderd en vindt geen denaturatie plaats.

Je kunt de heerlijke plantaardige IsaLean Shake drinken in de wetenschap dat tijdens de verwerking van de plantaardige eiwitten geen chemische oplosmiddelen zijn gebruikt.

 

* Eiwitten dragen bij aan de groei van spiermassa.

Referenties

  1. Kalman, D.S. Amino Acid Composition of an Organic Brown Rice Protein Concentrate and Isolate Compared to Soy and Whey Concentrates and Isolates. Foods 2014 juni;3(3):394-402.
  2. Tömösközi S, Lásztity R, Haraszi R & Baticz O. Isolation and study of the functional properties of pea proteins. 2001 okt; 45(6):399-401.

Share This Story, Choose Your Platform!