Kan ik producten van Isagenix gebruiken als…?

November 5, 2017,

Rebecca Haresign

We krijgen veel vragen van mensen van alle leeftijden en met medische aandoeningen over het gebruik van Isagenix -producten. Als je een medische aandoening hebt, raden we altijd aan om met je arts te overleggen voor je begint met een Isagenix Systeem of wanneer je iets verandert in je eetpatroon of levensstijl. Isagenix biedt maaltijdvervangers en voedingssupplementen, geen medicatie. De informatie die je krijgt tijdens de promotie van onze producten, is geen medisch advies.

Zwangerschap en borstvoeding

Goede voeding is altijd belangrijk, maar zeker wanneer je zwanger wilt worden, al zwanger bent of borstvoeding geeft. Dit zijn geen goede momenten voor diëten. Tijdens het laatste trimester van de zwangerschap stijgt de energiebehoefte met ongeveer 200 calorieën per dag (1). Vrouwen die alleen de eerste zes maanden borstvoeding geven, hebben zo’n 330 extra calorieën per dag nodig om aan de hogere energiebehoefte te voldoen, hoewel dit per persoon enigszins kan verschillen (1).

Als je minder calorieën inneemt, is het goed mogelijk dat jij en jouw baby niet alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen. Het is belangrijk dat vrouwen gedurende de gehele zwangerschap hun gewicht en benodigde voeding bespreken met en laten controleren door de verloskundige of arts. Belangrijke acties voor een gezonde zwangerschap en postnatale ervaring zijn onder andere een uitgebalanceerd dieet, het juiste aantal kilo’s aankomen en regelmatig lichamelijke activiteiten ondernemen.

Isagenix heeft handige oplossingen die eenvoudig in gebruik zijn. Veel van onze producten zijn geschikt voor moeders die borstvoeding geven, maar we raden niet aan om in de periode waarin borstvoeding wordt gegeven, een dieet met beperkte calorie-inname te volgen. Zwangere vrouwen hebben meestal meer calorieën, vitaminen en mineralen nodig. De voedingsstoffen in een IsaLeanTM Shake of IsaLeanTM Bar combineren met je gewone maaltijden kan een handige manier zijn om jou en jouw baby van extra calorieën en voedingsstoffen te voorzien. Deze producten moeten tijdens een zwangerschap nooit worden gebruikt als maaltijdvervangers of voor afvallen.

Ook Detoxdagen* raden wij af voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. We adviseren dat de volgende producten niet worden gebruikt tijdens een zwangerschap of borstvoeding, omdat ze kruiden bevatten waarvan het gebruik door deze bevolkingsgroepen nog niet goed zijn onderzocht: Nourish for LifeTMIonix® SupremeIsaDelightTMThermo GXTMIsaMoveTM en e-ShotTM.

Diabetes

We begrijpen dat de producten van Isagenix voor mensen met diabetes kunnen worden gebruikt als hulpmiddel ter ondersteuning van hun dieet en levensstijldoelen. Diabetes is een complexe aandoening die diverse oorzaken kan hebben. De aandoening is specifiek voor elk individu, wat betekent dat de behandeling per patiënt anders kan zijn.

Voor veel mensen die beginnen met een Isagenix 30-daags systeem voor gewichtsverlies betekent dit zeer waarschijnlijk een grote verandering in het dieet. Bijvoorbeeld: IsaLean Shake is een uitgebalanceerde maaltijdvervanger met 240 calorieën, die 24 gram hoogwaardige eiwitten biedt en 8 gram voedingsvezels. Vergeleken met gebruikelijke maaltijden bevat IsaLean Shake minder calorieën en biedt een meer uitgebalanceerde verhouding van voedingsstoffen.

Afhankelijk van de manier waarop jij je bloedsuiker controleert, zul je als je begint met een Isagenix Systeem, wat aanpassingen moeten doen met behulp van je medisch verzorgende. Zo kan bijvoorbeeld medicatie die wordt gebruikt om de bloedsuiker te regelen, zijn afgestemd op de hoeveelheid koolhydraten die je inneemt. Bespreek dit met je arts en houd in de gaten hoe je gewoonten op het gebied van eten en bewegen de medicatie beïnvloeden. Dit vergroot de kans van slagen.

Een Isagenix Detoxdag* is een door voedingsstoffen ondersteunde vastendag waarbij je vrijwel alle voedsel één of twee dagen per week laat staan, maximaal vier dagen per maand. Er is onderzoek gedaan naar de voordelen van periodiek vasten voor gemiddelde mens (2 – 4), maar Detoxdagen* is niet onderzocht bij mensen met diabetes, dus het is niet duidelijk of Detoxdagen* nuttig is voor deze bevolkingsgroep. Bespreek met je arts of jij in jouw toestand Detoxdagen* zou kunnen proberen en maak afspraken over het controleren van je bloedsuikerspiegel op de dagen dat je geen gebruikelijke maaltijden nuttigt.

Lactose-intolerantie

Lactose-intolerantie is een spijsverteringsprobleem dat wordt gekenmerkt door een verminderd vermogen tot het verteren van lactose, een bron voor koolhydraten die in melk te vinden is, omdat het lichaam te weinig van het enzym lactase produceert (5). Vaak echter kunnen mensen met lactose-intolerantie een kleine hoeveelheid lactose innemen zonder dat ze daar nadelige effecten van ondervinden. Zo kunnen bijvoorbeeld sommige mensen met lactose-intolerantie soms een klein glas melk drinken zonder dat ze symptomen krijgen, terwijl anderen nog geen druppeltje melk in de koffie kunnen verdragen (6).

Je kunt eenvoudig controleren of onze producten melk bevatten. In Europa moet altijd duidelijk op het etiket worden vermeld als melk een ingrediënt is in een levensmiddel. Op de ingrediëntenlijst achter op de verpakking zie je melk vetgedrukt staan (7).

Afhankelijk van hoe gevoelig je bent voor lactose, kun je mogelijk toch sommige van onze producten met melk consumeren. IsaLean Shakes bevatten het enzym lactase die helpt bij de vertering van lactose, hoewel een kleine hoeveelheid lactose in het product kan blijven. Als je lactose-intolerant bent en een van onze producten met melk wilt proberen, adviseren we dat je jouw eigen tolerantieniveau test door te beginnen met een kleine hoeveelheid en deze met kleine stapjes te vergroten tot wat je kunt verdragen.

Er kunnen veel redenen zijn om te beginnen met Isagenix, of je doel nu is het bereiken van een gezond gewicht of dat je gewoon iets goeds voor je lichaam wilt doen. Producten van Isagenix kunnen praktische hulpmiddelen zijn bij het bereiken van je levensstijldoelen. Maar praat wel eerst met je arts voor je ingrijpende veranderingen doorvoert in je voedingspatroon of levensstijl.

*Een Detoxdag is een door voedingsstoffen ondersteunde vastendag die de ontgiftingssystemen van je lichaam voedt en verkwikt. Ga voor meer informatie over Detoxdag naar Isagenix.com.

Referenties

  1. NHS Choices. New weight advice for pregnancy. 2010. Beschikbaar op: https://www.nhs.uk/news/pregnancy-and-child/new-weight-advice-for-pregnancy/ (21 september 2017)
  2. Klempel M.C, Kroeger C.M, Bhutani S, Trepanowski J.F, Varady K.A. Intermittent fasting combined with calorie restriction is effective for weight loss and cardio-protection in obese women. Nutr J. 21 november 2012;11:98.
  3. Harvie M.N, Pegington M, Mattson M.P e.a. The effects of intermittent or continuous energy restriction on weight loss and metabolic disease risk markers: a randomized trial in young overweight women. Int J Obes (Lond)2011;35:714-27.
  4. Heilbronn L.K, Smith S.R, Martin C.K, Anton S.D, Ravussin E. Alternate-day fasting in nonobese subjects: effects on body weight, body composition, and energy metabolism. Am J Clin Nutr. januari 2005;81(1):69-73.
  5. Allergy UK. Food Allergy. Beschikbaar op: https://www.allergyuk.org/information-and-advice/conditions-and-symptoms/36-food-allergy (21 september 2017)
  6. NHS Choices. Lactose intolerance. Beschikbaar op: http://www.nhs.uk/Conditions/lactose-intolerance/Pages/Introduction.aspx(21 september 2017)
  7. Food Standards Agency. EU FIC regulations on food labelling. Beschikbaar op: https://www.food.gov.uk/science/allergy-intolerance/label/labelling-changes(21 september 2017)

Share This Story, Choose Your Platform!