Hoe kan e-Shot uw prestatie een boost geven?

November 17, 2019,

isagenix

Een van de populairste producten van Isagenix is de e-Shot™ die vol zit met plantaardige cafeïne uit groene thee en yerba mate.

Cafeïne wordt vaak door topsporters gebruikt en van 2004 tot 2008 bevatte bijna driekwart (74%) van de officiële testmonsters bevatte meetbare niveaus van cafeïne (1). Er is onderzoek dat het gebruik van cafeïne ter bevordering van de prestaties in tal van sporten onderbouwt, waaronder algemene uithoudingsvermogen, het uithoudingsvermogen van de spieren en herhaalde oefeningen met een hoge intensiteit (2, 3).

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond hoe cafeïne een sterk effect op de prestatietijden kan hebben. In verkennende studies naar tijd bij wielrenners hebben onderzoekers aangetoond dat een tijdrit maar liefst 3 tot 5% sneller werd afgelegd na consumptie van cafeïne (4, 5). Bij een sport waar een miniem verschil in prestatie het verschil kan betekenen tussen winnen of verliezen, kan een cafeïnesupplement helpen net die voorsprong op de concurrentie te geven.

Er zijn tal van onderzoeken die het positieve effect van het gebruik van cafeïne bij wielrenners onderbouwen. Er is veel gedocumenteerd over het feit dat cafeïne bij tijdritten die enkele uren in beslag nemen evenals bij kortdurende sprints met een hoge intensiteit de prestatie verbetert (6).

U hoeft echter geen topsporter te zijn om de voordelen van cafeïne tijdens uw work-out op te merken. Er is ook onderzoek uitgevoerd onder zowel goed getrainde als recreatieve wielrenners bij tijdritten van 5 km. Uit de resultaten blijkt dat renners die voorafgaand aan de race cafeïne hadden ingenomen een 1% snellere tijd neerzetten (6).

De voordelen die iemand van cafeïne voorafgaand aan een training of wedstrijd ervaart, zal waarschijnlijk van persoon tot persoon verschillen. De reactie erop kan zowel afhangen van genetische factoren als omgevingsfactoren, waaronder hoe regelmatig iemand cafeïne gebruikt. Onderzoeken lieten zien dat de cafeïneconcentraties in de bloedbaan al na 15 minuten na consumptie waren gestegen (7).

Of u nu zeer ervaren bent of pas begint aan uw trainingsprogramma, u kunt voorafgaand aan uw work-out profiteren van een cafeïneboost. De volgende keer dat u gaat hardlopen, fietsen of naar fitness gaat, vergeet dan niet om vooraf een shot van uw favoriete cafeïnedrankje te nemen!*

* Gebruiksadvies: 1 e-Shot (60 ml) per dag.

Share This Story, Choose Your Platform!